Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

середу, 16 лютого 2022 р.

Що таке християнська молитва? Чому слід молитися?

Що таке молитва?


Християнська молитва це розмова людини з Богом, своїм Творцем і Спасителем. Вона займає важливе місце в житті християнина. Наша молитва основується на трьох Божих чеснотах - вірі, надії та любові. Ці Божі чесноти були влиті у наші серця Святим Духом у Святому Хрещенні. Віра - допомагає нам піднести нашу душу до Бога. Через неї ми приймаємо дар спасіння і прощення. Без віри в те, що існує живий Бог, неможливо молитися. Надія є тим міцним якорем, який допомагає нам у життєвих труднощах повністю довіритися Господеві. Любов – допомагає нам з’єднатися з Богом, прийняти Його волю. Вона веде нас до жертовності, вірності та перемагає в нас страх.

Яка є суть молитви?


У вірі з’єднатися з Богом, перебувати з Ним, бути у Його присутності. Тут християнин мусить перемогти свою розсіяність, лінивство і невіру. Якщо він відкриє перед Господом своє серце, дасть Йому свої гріхи і проблеми, тоді його душу наповнить глибокий мир. Ми зможемо навчитися правдиво молитися лиш тоді, коли виділимо час на свою особисту молитву і будемо в цьому витривалі.

Яка молитва буде вислухана?


Богові подобається та молитва, яка є витривала і випливає з глибокої віри та смирення. «Бог гордим противиться, смиренним же дає благодать» (Як. 4,6). Ісус говорить про молитву: «Просіть, і вам дасться; шукайте, і знайдете; стукайте, і вам відчинять. Кожний бо, хто просить, одержує; той, хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють» (Лк. 11,9-10).

Існує чотири види молитви:


1. Молитва подяки

2. Молитва прослави

3. Молитва покаяння

4. Молитва прохання


Молитва може бути приватною або спільною. Ми можемо молитися за себе або за інших.

Також існують три способи молитви:


Усна молитва – це молитва з молитовника чи з пам’яті (наприклад, «Отче наш», «Богородице Діво» тощо).

- Співана молитва – це співи псалмів, духовних пісень, а також церковні Богослужіння.

- Молитва серця – це спонтанна молитва чи прожиття в молитві певних таїнств нашого спасіння з Божого Слова (наприклад, таїнство Христової смерті і воскресіння). Цей спосіб молитви називаю ще внутрішньою молитвою.

Чому слід молитися?


Молитва є тим мостом, який з’єднує нас з Богом. Вона є нашим щоденним хлібом, який насичує наші душі та береже в нас Боже життя. Італійський святий єпископ Альфонс Ліґуорі одного разу про молитву сказав: «Хто молиться, той спасеться, хто не молиться, той загине». Завдяки молитві ми здобуваємо ласку витривалості та любові до Бога і людей. Завдяки молитві ми можемо випросити багато ласк для спасіння людських душ. Молитва робить чуда! Святі люди говорять про такий досвід: «Бог керує світом, а молитва Богом!».