Крик душі: свідчення мами, яка не зробила запланований аборт Сила страху паралізує людину Гріхи проти гідності подружжя Боротьба Церкви з єресями: минулі та сучасні єресі 1 Божа Заповідь і гріхи проти неї (обширно) Міжрелігійний діалог витіснив місійну природу Церкви. Які руйнівні плоди це принесло? "Дім Аврамічної Сім'ї" - нова Вавилонська вежа і формування нової синкретичної релігії New Age

неділю, 15 березня 2020 р.

БОРОТЬБА ЗА ДУШУ ПОМИРАЮЧОГО АЖ ДО ОСТАННЬОЇ СЕКУНДИ

Це сталося приблизно 50 років тому. Одна родина довго молилася за свого невіруючого батька. А коли він лежав прикутий хворобою до ліжка, діти наполегливо просили місцевого єпископа, щоб їм допоміг. „Якщо він не хоче бачити священика, то єпископа, тим більше,” – уточнював владика. Але діти вмовили єпископа і він почав молитися, просити Бога, як можна цій душі помогти. На молитві йому прийшла думка і він почав діяти.

На наступний день одягнувся у світський одяг, пішов у лікарню і (ніби випадково) заглянув у палату, де лежав невіруючий чоловік. Здалека почав розмову про погоду, про життя…, попрощався і пішов. На другий день знову заглянув до свого нового приятеля і непомітно перейшов до теми про сенс життя, короткість часу, про смерть, але скоро закінчив і пішов геть.

На третій день, коли почав говорити про Бога, хворий відразу зупинив розмову криком: „Ви – священик!? Геть звідси, я не буду з вами говорити”. Владика намагався ще щось сказати, але чоловік кричав: „Геть звідси!” Серце владики стискалося від болю, бо знав, що чоловік вигнав не його, а самого Ісуса, що втрачає останній шанс примиритися з Богом. За дверима єпископ зупинився і в глибині душі з усіх сил кликав до Бога. Що він ще може для цієї людини зробити? Знову відкрив двері і сказав: „Коли вам буде вже дуже важко, кличте до Бога: „Ісусе Христе, помилуй мене грішного.” В цю ж мить в напрямку дверей чоловік кинув тапочок.

Владика дав медсестрі свій номер телефону, якщо би хворий захотів висповідатися, хай вона подзвонить. Єпископ вернувся додому і цілу ніч гаряче молився за спасіння того чоловіка, з нетерпінням очікуючи дзвінка. Але дзвінка не було. Коли вранці владика прийшов у лікарню, медсестра повідомила сумну звістку, що хворий помер. Медсестра ще додала: „В останню хвилину я була біля нього, він щось дуже тихо говорив. Я зігнулася, щоб почути, що він хоче, а він декілька разів прошепотів: „Ісусе Христе, помилуй мене грішного”, – і помер".

Єпископ тихо сказав: „Господи, мені шкода, що він не висповідався. Ти знаєш його життя, і те, що він зробив в останній момент життя. Я вірю, Ісусе, що Ти його не відкинув.”